Den Haag


Bouwen op Elkaar

OPDRACHTGEVER
Gemeente Den Haag
CONSTRUCTEUR
ABT
STATUS
Prijsvraag
FOTOGRAAF
6 x 6 visualisatie

De ideale woning!
Waar moet die aan voldoen…

Een woning in een omgeving waar je kunt genieten van mooie luchten, een weiland in de verte, je eigen tuin maar ook een woning waarin alles mogelijk is; veel glas of juist gesloten, veel kamers of juist een loft, veel tuin of toch een besloten patio. Oftewel een woning met genoeg ruimte om ieders woonwensen te kunnen invullen.

1086_bouwen_op_elkaar_a1_01

Het concept ‘Licht Lucht Ruimte Vrijheid’ leent zich er uitstekend voor om dit te bewerkstelligen. Het gaat uit van verschillende vrijstaande “kaveltorens” gekoppeld aan een kern. Als toekomstig bewoner koop je één van deze kavels. Iedere bewoner kan zelf zijn woning van maximaal twee bouwlagen ontwerpen; al of niet met tussenvloer, vides, veel tuin of bijvoorbeeld een patio.

concept2-boe

Het Wonen

De grootte van de woningen, indelingen en gevels zijn zelf te bepalen. Van te voren zijn het aansluitpunt voor de leidingen en een aantal wanden grenzend aan de kern bepaald ten behoeve van de stabiliteit. Behalve van belang voor de draagstructuur is de kern de plek van trappen en entrees waar mensen elkaar ontmoeten. De kern is de verticale straat die de beweging en het leven vanuit de stad in het gebouw brengt.

De Omgeving

Petroleumhaven is een snel veranderende plek waar veel te gebeuren staat. De toekomstige inspirerende locatie zal mensen trekken die zich thuis voelen in een gebied in ontwikkeling. Mensen die mogelijkheden zien en daar zelf het hoogst mogelijke uit willen halen. Om die doelgroep te bedienen geeft het project ruimte aan extra functies binnen het gebouw. Deze programmatische invulling vindt plaats in de plint en op de vrije kavels (niet bebouwde kavels) rond de kern. De functies zullen een aanjager van kwaliteit voor de omgeving worden: de stadskas die de bewoners van groente voorziet, het openluchttheater dat cultuur aanwakkert of de locale sportschool voor de dagelijkse sportactiviteiten.

1086_bouwen_op_elkaar_foto1_01

Doorsnede