Uw eigen huis bouwen?


Waarom een architect inschakelen?

Zoals iedereen weet kan een architect een ontwerp maken. U heeft echter meer nodig. Vergunningen moeten worden aangevraagd en gekeken moet worden of het ontwerp wel binnen de visie van welstand en het bestemmingsplan past. Voor de  aannemer is het belangrijk precies te weten hoe hij de woning gaat bouwen en daarvoor heeft hij detailtekeningen van de architect nodig. Als laatste is het belangrijk van te voren te weten wat de woning gaat kosten en dit kostenplaatje moet gedurende het proces in de gaten worden gehouden. Een architect kan dit gehele proces begeleiden waarbij samengewerkt wordt met adviseurs zoals een kostencalculator, een installatieadviseur en constructeur. Onder het kopje stappenplan ziet u de verschillende stappen verder uitgewerkt.

Wat zijn de bouwkosten?

Het huis van uw dromen bouwen is leuk maar niet als de bouwkosten veel hoger worden dan u had gepland. Vandaar dat we van te voren naar aanleiding van het schetsontwerp altijd een bouwkostenraming laten maken. De bouwkosten raming is vervolgens een onderdeel van de totale stichtingskosten. Stichtingskosten zijn de kosten die u onder aan de streep hebt bij de oplevering van de bouw dus incl. kosten perceel (eventueel sloopkosten) , aansluitingen nutsvoorzieningen, aanleg tuin, keuken en de bijkomende kosten (kosten architect, constructeur, overige adviseurs, leges)

Voor nieuwbouw van een grote woning (>300m2) kunt u uitgaan van ± €1500,- /m2 BVO (bruto vloeroppervlak (incl. buitenmuren)) excl. 21% btw.  Voor een kleiner huis (<200m2) kunt u rekening houden met : €1700,- /m2 BVO excl. 21% btw. Beide gaan uit van traditionele bouw (betonvloeren/kalkzandsteen wanden) en zijn zonder vloerafwerking, sanitair, schilderwerk en keuken.

In samenwerking met Schwörer Haus (http://www.schwoererhaus.de) kunnen wij een woning geheel op maat aanbieden in houtskeletbouw, geprefabriceerd in Duitsland. De snelle bouwtijd, het comfort van houtbouw en de positieve bijdrage aan het milieu zijn belangrijke voordelen. In prijs komen zij ongeveer uit op een gelijke prijs als bij traditionele bouw.

Vrijblijvend gesprek

Heeft u interesse  en zijn al uw vragen nog niet beantwoord dan kunt u altijd vrijblijvend langskomen voor een oriënterend gesprek over uw plannen. Wij helpen u graag verder op weg en kunnen vervolgens offerte maken voor de werkzaamheden van de architect.