Woning Noordwijk

OPDRACHTGEVER
Particulier
AANNEMER
Weberhaus/ van Leent
CONSTRUCTEUR
Faas & van Iterson
CATEGORIE
Nieuwbouw woning
FOTOGRAAF
Gerard Jan Vlekke

 


Deze prachtige woning is ontstaan in samenwerking met het duitse bouwbedrijf Weberhaus. Weberhaus bouwt hoogwaardige prefabwoningen in houtskeletbouw. Naast de cataloguswoningen die ze leveren zijn er bij Weberhaus vele mogelijkheden om de woning volledig naar je hand te zetten. Zowel de plaatsing van ramen als de indeling van de plattegronden was in dit geval volledig vrij.

Deze vrijheid maakte het mogelijk een open plan te creëren met veel licht. Keuken, woonkamer en bureau/speelkamer zijn in een open opzet rond de entree opgang gesitueerd. Op de eerste verdieping zijn hoofdslaapkamer, inloopkast en badkamer in één vloeiende ruimte, maar toch gescheiden, met elkaar verbonden. De overhoekse ramen in woonkamer, keuken en slaapkamers  maken moeiteloos de overgang tussen tuin en wonen. De prachtige tuin wordt daarmee onderdeel van de woning.

De ruwbouw van deze qua duurzaamheid en energieverbruik hoogwaardige woning stond in 3 dagen waarna een afbouw volgde van 3 maanden. Binnen 3 dagen konden we de ruimtelijke kwaliteit van de woning aanschouwen!

De kelder is traditioneel gebouwd door een nederlandse aannemer.

 

GALERIJ